40% Američkih korisnika mobilnih telefona posjeduje smartphone

40% Američkih korisnika mobilnih telefona posjeduje smartphone

Prema najnovijem istraživanju kompanije Nielsen, četrdeset posto korisnika mobilnih telefona u SAD starijih od 18 godina sada imaju smartphone uređaje. Istraživanje kompanije se odnosi na mesec juli 2011 godine.

Prema istraživanju, Android je najpopularniji operativni sistem. Rezultati istraživanja pokazuju da 40% Američkih korisnika mobilnih telefona sada imaju smartphone uređaje koje pokreće operativni sistem Google Android. Na drugom mjestu nalazi se Apple iOS, kojeg poseduje 28% korisnika.

Interesantan je podatak da među korisnicima koji navode da će vjerovatno kupiti novi smartphone uređaj u sljedećoj godinu, jedna trećina njih ističe da će to sigurno biti Apple iPhone sa iOS dok sa druge strane jedna trećina korisnika ističe da žele isključivo neki Android smartphone uređaj. Međutim, među onima koji za sebe kažu da su obično prvi kada je u pitanju prihvatanje novih tehnologija, "inovatori", ili rani usvojioci, Android je taj koji je u večini slučajeva naveden kao "sljedeći željeni operativni sistem", tačnije, 40% korisnika će se odlučiti za Google Android u poređenju sa 32% onih koji su za Apple iOS. (U anketi je ispitanicima postavljeno nekoliko pitanja kako bi se utvrdio njihov odnos prema novim tehnologijama).

---

Referenca http://www.onlinetrziste.com