Na pomolu spajanje dva posrnula internetska diva AOL i YAHOO?

Na pomolu spajanje dva posrnula internetska diva AOL i YAHOO?

Dva posrnula internetska diva uspješniju budućnost mogla bi pronaći u spajanju…

Kako prenose strani mediji, šef AOL-a Tim Armstrong upustio se u određene pregovore s vodstvom Yahoo-a oko mogućnosti preuzimanja ili spajanja dvije kompanije. Podsjetimo, Yahoo je u veoma skoroj prošlosti otpustio svoju direktoricu Carol Bartz zbog loših poslovnih rezultata i neuspjeha u Yahoo-ovoj transformaciji iz tehnološke kompanije u online medijsku kompaniju.

Za sada, Yahoo navodno odbija razmišljati o spajanju s AOL-om iako većina medijskih i internet analitičara tvrdi kako bi spajanje ili Yahoo-ovo preuzimanje AOL-a bio i više nego dobar poslovni potez. Yahoo je nekad bio kompanija vrijedna 80 milijardi dolara, no pod pritiskom novih igrača poput Googlea i Facebooka izgubio je utrku za oglašivačke novce, te se sada mora zadovoljiti s tržišnom vrijednosti od 18,2 milijarde dolara i padajućim prihodima.

S druge strane, AOL u svom vlasništvu ima zanimljive medijske brendove poput HuffingtonPosta i TechCruncha, no nikako ne pronalazi pravi način za monetizaciju sadržaja tj. njihovo online medijsko poslovanje i dalje proizvodi gubitke iz kvartala u kvartal.

Spajanje Yahoo-a i AOL-a zvuči jako zanimljivo. Yahoo je još uvijek najposjećeniji američki web portal, a AOL ima hrpu zanimljivih medijskih brendova koji bi pozitivno reagirali na izlaganje Yahoo-ovoj publici.

Armstrong je u Yahoo navodno došao s idejom da se dvije kompanije spoje u jednu i da on postane izvršni direktor nove zajedničke kompanije.