Serija jeftinih automobila iz Renaulta

Serija jeftinih automobila iz Renaulta

Francuski proizvođač automobila Renault objavio je da će početkom 2012. godine krenuti s projektom proizvodnje automobila koji bi se trebao prodavati za samo 2.500 eura, što je samo trećina cijene Dacie Logan.

Nakon niza jeftinih modela automobila od strane novih i poprilično nepoznatih proizvođača, Renault je prvi od 'divova' automobilske industrije koji kreće s projektom proizvodnje automobila koji bi se trebao prodavati za 2.500 eura.
AFP tako piše da će zajednička kompanija Renaulta i Nissana početi razvijati nekoliko ultraekonomičnih vozila namijenjenih tržištima u razvoju, ipak vjeruje se kako će se isti modeli probiti i na europsko tržište.Najjeftiniji jeftini model koštat će samo trećinu cijene Dacije Logan – malog, porodičnog i povoljnog automobila iz Renaultove rumunskog ogranka Dacije, a u stvaranju jeftinih modela trebao bi učestvovati i Gerard Detourbet, šef Renaultovog odjela za osmišljavanje novih modela.Za sada još nije poznato kad bi se prvi modeli trebali naći u prodaji, ali sigurni smo da će naići na veliki interes vozača širom svijeta.
---
net.hr