Volkswagen zapošljava 50.000 radnika

Volkswagen zapošljava 50.000 radnika

Volkswagen (VW), najveći evropski proizvođač automobila, planira povećati broj zaposlenih u svim pogonima u svijetu za više od 10 posto u 2012. godini.

Izvršni direktor VW-a Martin Winterkorn u intervjuu njemačkom dnevniku Bild am Sonntag kazao je da bi grupa VW mogla povećati broj zaposlenih sa sadašnjih 449.000 na oko 500.000 do kraja naredne godine.

S druge strane, Norbert Reithofer, izvršni direktor BMW-a i direktor Daimlera Dieter Zoetsche, šefovi glavnih domaćih konkurenta Volkswagenu, mnogo su suzdržaniji.

On ističu da najprije moraju analizirati kako će se naredne godine kretati globalna ekonomija u uvjetima financijske krize, da bi se donijele procjene mogućeg angažiranja nove radne snage.

Winterkorn je predvodnik politike agresivnog širenja VW.a. Prošlog rujna, on je kazao "Automotiv newsu" za Europu "da VW traži mogućnosti da smanji troškove i da poveća profit, u okviru plana da postane najveći proizvođač automobila na svijetu do 2018. godine.

Da bi se ostvario taj cilj, VW planira povećati globalnu prodaju na preko 10 milijuna automobila i da ostvari rast profita od osam posto. Winterkorn je naglasio da kompanija stalno povećava obujam proizvodnje i produktivnost.

Predviđa da će kapitalne investicije premašiti sadašnjih šest posto udjela u ukupnom prihodu kompanije i da je kompanija na dobrom putu da ostvari utvrđene ciljeve razvoja.

---

manager.ba