AniDox Lab – radionica namijenjena animiranom dokumentarnom filmu

AniDox Lab – radionica namijenjena animiranom dokumentarnom filmu

AniDox Lab, radionica namijenjena animiranom dokumentarnom filmu, održava se od 12. aprila 2013. do 1. januara 2014. u Puli. Prijave za učešće otvorene su do 15. marta 2013.

AniDox Lab je prva radionica namijenjena animiranom dokumentarnom filmu koja će talentovanim stručnjacima iz tih dvaju područja ponuditi mogućnost učešća nastojeći ujedno uspostaviti snažnije poveznice dvaju filmskih svjetova. Osim na razrađivanju temeljnih postavki aktuelnih pristupa ovom filmskom žanru, naglasak će biti na digitalnim platformama čiji je cilj razvoj više usporednih priča i vremenskih okvira. Uz narativni razvoj inicijalne ideje radionica će uključivati i sesije koje će analizirati aspekte pitchinga.

Radi se o četiri različita seminara (i konsultacija putem interneta) koji će se održavati u Danskoj i Hrvatskoj, s mogućnošću odlaska na Berlinale i CPH: DOX. AniDox Lab namijenjen je profesionalcima dokumentarnoga filma koje intrigiraju animacija i novi mediji, odnosno profesionalcima animiranoga filma koji pokazuju zanimanje za dokumentarni žanr. Rezultat radionice predstavljat će sinteza animiranoga i dokumentarnog stvaralaštva kao i izrada profesionalnoga trailera.

Kotizacija iznosi 500 € (ne uključuje troškove smještaja i prehrane).

Kontakt: Tim Leborgne tel. +45 (0) 8755 4952 e-pošta: tim@animwork.dk

Više informacija: martina.petrovic@mediadesk.hr

---