Okrugi sto u Sarajevu: “Finansijski instrumenti za finansiranje energetske efikasnosti u zgradarstvu u BiH”

Okrugi sto u Sarajevu: “Finansijski instrumenti za finansiranje energetske efikasnosti u zgradarstvu u BiH”

U okviru projekta "Međusektorska saradnja u oblasti finansiranja energetske efikasnosti u zgradarstvu u okviru EU propisa i pravnih sporazuma - EUbuild Energy Efficiency", Privredna komora Kantona Sarajevo organizira treći okrugli sto o temi: "Finansijski instrumenti za finansiranje energetske efikasnosti u zgradarstvu u Bosni i Hercegovini" u utorak, 11. oktobar 2011. godine, sa početkom u 10:00 sati u sali Privredne komore Kantona Sarajevo.

Uspješna provedba ovog projekta je značajna za stvaranje tržišta energetski efikasnih proizvoda i razvoj instrumenata i mehanizama finansiranja u BiH.

Uvodna izlaganja:

  • Rusmira Mandić, koordinatorica projekta "EUbuild Energy Efficiency"
  • mr. Azrudin Husika, konsultant na projektu

Pomenuti projekat, potpomognut sredstvima EU, je drugi po redu projekat koji Komora imlementira iz oblasti energetske efikasnosti u zgradarstvu. Lider projekta je IMSAD - Asocijacija firmi proizvođača građevinskog materijala Turske, dok je bosanskohercegovački partner na projektu Privredna komora Kantona Sarajevo.

Ostali partneri su: Evropski Savjet proizvođača građevinskog materijala iz Belgije, Centar za energetsku efikasnost Albanije, Centar za energetsku efikasnost Makedonije, Privredna komora Beograd, Asocijacija poslodavaca Crne Gore.

Pridruženi partneri Privredne komore Kantona Sarajevo iz Bosne i Hercegovine na projektu EUbuild ENERGY EFFICIENCY su: Ministarstvo stambene politike Kantona Sarajevo, Ekonomski institut Sarajevo, Općina Novi Grad, Udruženje arhitekata RS i REIC (Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja za jugoistočnu Evropu).

---

ekapija.ba