BiH: M:tel: Javni konkurs za dodjelu 25 stipendija studentima elektrotehnike

BiH: M:tel: Javni konkurs za dodjelu 25 stipendija studentima elektrotehnike

Kompanija m:tel raspisala je Javni konkurs za dodjelu stipendija apsolventima i studentima završne godine prvog ciklusa studija Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka, Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo, Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, Fakulteta elektrotehnike Tuzla i Fakulteta mašinstva i računarstva Mostar.

„Pravo prijave imaju redovni studenti sa prosjekom ocjena iznad 8,00, ne stariji od 26 godina i koji nisu obnovili nijednu godinu studija. Uslov je i da su upisali studijski program iz naučnih oblasti navedenih u Konkursu, a posebne bodove donose učestvovanje i uspjesi postignuti na domaćim i međunarodnim takmičenjima, studentskim, stručnim i naučnim projektima, kao i objavljeni radovi, inovacije, patenti, ili nagrade u nauci, sportu i umjetnosti. Studenti treba da su državljani BiH, sa mjestom prebivališta u BiH”, navodi se u konkursu.

Napomena: Osim stipendije, odabrani studenti će imati i mentore- stručnjake iz kompanije m:tel koji će učestvovati u izboru teme za diplomski rad. Takođe, kompanija m:tel će studentima omogućiti i praksu u trajanju do mjesec dana nakon odslušane završne godine prvog ciklusa studija.

Iznos mjesečne stipendije za apsolvente je 400,00 KM, a za studente završnih godina 300,00 KM. Rok za podnošenje prijava na konkurs je 25. decembar 2011. godine.

Detaljnije ( tekst konkursa i obrazac za prijavu) pogledati i preuzeti ovdje.

---