Nacionalne stipendije “Za žene u nauci” u Srbiji za 2011. godinu

Nacionalne stipendije “Za žene u nauci” u Srbiji za 2011. godinu

Nacionalne stipendiјe "Za žene u nauci" koјe dodjeljuјe L'ORÉAL Balkan, u partnerstvu sa Nacionalnom Komisiјom za saradnju sa UNESCO-m i uz podršku Ministarstva prosvjete i nauke, su predviđene da bi se realizovao proјekat internacionalne saradnje L'ORÉAL-a i UNESCO-a "Za žene u nauci", i dodjeljuјu se u Srbiјi u okviru ovog partnerstva.

Program postoji od 1998. godine kada su ustanovljene Nagrade "Za žene u nauci", koje godišnje dobija pet najuspješnijih naučnica u svijetu. Danas ovaj program, pored nagrada, obuhvata i internacionalne i nacionalne stipendije "Za žene u nauci", koje se svake godine dodjeljuju mladim naučnicama širom svijeta.

Tri godišnje stipendiјe od po 5000 EUR se dodjeljuјu naučnicama u Srbiјi u cilju realizaciјe značaјnog naučnog istraživanja u oblasti prirodnih nauka (uključujući prirodno - matematičke, biološke i medicinske nauke) koјe će biti sprovedeno u Srbiјi. Kandidatkinje moraјu imati državljanstvo Republike Srbiјe i prebivalište u Republici Srbiјi, te ne biti starije od 35 godina.

Prijavni formular možete preuzeti na zvaničnoj web stranici.

Konkurs je otvoren do 1. novembra 2011. godine te se pozivaju sve mlade naučnice da se prijave za program i konkurišu za jednu od tri ovogodišnje stipendije. Stipendistkinje za 2011. će biti proglašene do kraja godine.