Rezultati ankete: Da li postoji telepatija?

Rezultati ankete: Da li postoji telepatija?

Wikipedija za telepatiju kaže da je to "sposobnost razmjene misli između dviju osoba bez posredovanja poznatog medija".  Jeste li ikada znali ko vas zove prije nego ste podigli slušalicu telefona? Ili vam se dogodilo da pokušavate nazvati najboljeg prijatelja istovremeno kada i on vas? Znate šta vaš brat misli i prije no što to izgovori? Možda imate telepatske sposobnosti?

Telepatija je jedna od onih neobjašnjivih pojava koja se razlikuje od ufologije, spiritologije i sličnih 'tema s druge strane' zbog činjenice da se njome bave, između ostalih, i vojske naučnika, medicinara, psihologa i drugih ljudi s čijim strukama telepatija ima dodirnih tačaka. Uprkos svemu, u svijetu postoji velika dvojba oko priznavanja telepatije od strane nauke ali i priznavanja od strane samih ljudi. Rezultati ankete pokazuju šta posjetioci eAkademik.com portala misle o telepatiji.

Prema Vašim glasovima 53% učesnika ankete je odgovorilo potvrdno na pitanje "Da li postoji telepatija?" Da li su ovi učesnici anekete kojim slučajem imali iskustva sa telepatijom ili jednostavno vjeruju u nju, bi bila izvrsna tema za forum. Vas 33% je na ovo pitanje odgovorilo sa NE dok je 4% odabralo odogovor "Ne znam". Ipak, ukupan broj glasova je bio znatno manji od prethodnih anketa, svega 40. Po svemu sudeći, dragi naši eAkademci, Vi vjerujete u telepatiju.