Pravila i uslovi korištenja

Revizija: 08.20.2011.

Opšti uslovi

Član 1.

Za vrijeme korištenja eAkademik.com portala, primjenjuju se ovdje navedena Pravila i uslovi korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni na teritoriju Bosne i Hercegovine, zakoni zemlje korisnika kao i međunarodni zakoni. eAkademik.com zadržava pravo promjene ovih Pravila i uslova korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave na stranicama ovog web sajta i kao takve se odnose na sve dosadašnje i buduće korisnike.

Autorska prava i sadržaj

Član 2.

eAkademik portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetilaca i linkova na spoljne stranice.

Član 3.

eAkademik.com sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje eAkademik.com portala koristite na vlastitu odgovornost i eAkademik.com se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Član 4.

eAkademik.com polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava eAkademik.com portala i podložno je tužbi.

Član 5.

Neovlašteno korištenje bilo kog dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (eAkademik.com, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Privanost podataka

Član 6.

eAkademik.com štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. eAkademik.com se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Član 7.

eAkademik.com obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Odgovornost

Član 8.

eAkademik.com se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati direktno ili posredno zbog:

• korištenja stranice eAkademik.com • korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice eAkademik.com • informacija na stranici eAkademik.com • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na stranici eAkademik.com • upotrebe, nemogućnosti upotrebe ili zloupotrebe bilo koje od gore navedenih stranica. eAkademik.com ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s eAkademik.com, niti podupiranja takvih stranica od strane eAkademik.com. eAkademik.com može sadržavati linkove prema drugim stranicama, ali ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću eAkademik.com na taj način.

Forum

Član 9.

Prilikom registracije ne eAkademik.com forum prihvatate Uslove korištenja foruma.

Član 10.

Registracijom na eAkademik.com forum prihvatate: da nećete slati uvredljive, vulgarne, klevetničke, riječi mržnje, prijeteće, seksualno orijentisane riječi ili bilo kakav materijal koji ne poštuje zakon Vaše zemlje kao i međunarodni zakon. Ukoliko administratori eAkademik.com foruma ocijene da sadržaj koji plasirate na forum sadrži pomenute elemente, Vaš korisnički nalog će biti ugašen i bit ćete trajno odstranjeni sa eAkademik.com foruma.

Korištenjem eAkademik.com korisnik potvrđuje da je upoznat s Pravilima i uslovima korištenja eAkademik.com i da ih u cijelosti prihvaća.

Ostavi komentar

*