JobFair ’11 – Iskoristi svoju šansu!

JobFair ’11 – Iskoristi svoju šansu!

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC, Lokalni komitet Sarajevo, po treći put organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko--  tehnoloških fakulteta „JobFair '11 – Iskoristi svoju šansu!“, koji će se održati 5. i 6. decembra 2011. god. u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Prethodna dva Sajma, organizovana u decembru 2008. i decembru 2010. godine, su imala izuzetno uspješne ishode, sa preko 20 kompanija učesnica, oko 1000 CV--eva u elektronskoj bazi i više desetina zaposlenih, što je članove udruženja motivisalo na ponovnu organizaciju projekta ovog tipa.

Generalni pokrovitelj sajma drugi put za redom je kompanija CompuSight, a generalni partner je BH Telecom.  Projekat su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, rektor Univerziteta u Sarajevu, Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja, Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, te Služba za zapošljevanje Kantona Sarajevo.

Od 20. novembra do 13. decembra je otvorena online baza za unošenje CV-eva, a svi zainteresovani mogu ostaviti svoj CV ukoliko posjete internet stranicu www.jobfair.ba.

EESTEC LC Sarajevo je neprofitna i nepolitička organizacija u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj osnovi. Pružajući studentima šansu da stupe u direktan kontakt sa domaćim i inostranim kompanijama koje nude posao, praksu ili stipendije, sajam zapošljavanja JobFair '11Iskoristi svoju šansu!aktivno pomaže u sprječavanju  odlaska mladih iz zemlje i direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti među mladima.