Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair ‘11 – Iskoristi svoju šansu!“

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair ‘11 – Iskoristi svoju šansu!“

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC, Lokalni komitet Sarajevo, po treći put organizuje Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFair '11 – Iskoristi svoju šansu!“, koji će se održati 5. i 6. decembra 2011. god. u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Sajam zapošljavanja je najznačajniji i najuspješniji projekat koji realizuje udruženje studenata EESTEC Lokalni komitet Sarajevo. On predstavlja šansu za studenate i diplomce tehničko-tehnoloških usmjerenja da stupe u direktan razgovor sa kompanijama, koje će tokom Sajma imati jedinstvenu priliku da dođu do najkvalitetnijeg kadra koji naša zemlja može ponuditi. Prethodna dva Sajma, organizovana u decembru 2008. i decembru 2010. godine su imala izuzetno uspješne ishode, sa preko 20 kompanija učesnica, oko 1000 CV-eva u elektronskoj bazi i više desetina zaposlenih, što je članove udruženja motivisalo na ponovnu organizaciju projekta ovog tipa.

Putem anketa i direktnog razgovora sa predstavnicima kompanija, učesnicima manifestacije, studenti imaju priliku da dođu do željenog posla ili stručnog usavršavanja u kompanijama koje posluju ne samo na bosanskohercegovačkom, već i na svjetskom tržištu. U okviru sajma poslova će se održati prezentacije kompanija i na taj način će studenti imati priliku da se bolje upoznaju s njihovim načinom poslovanja, te sa aktuelnim zahtjevima tržišta poslova.

Projekat su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja.

Više informacija o ovom projektu se može naći na zvaničnoj web stranici www.jobfair.ba, na kojoj će pred sami Sajam biti omogućen online unos CV-eva.

EESTEC LC Sarajevo je neprofitna i nepolitička organizacija u čijem radu učestvuju studenti na volonterskoj osnovi. Povezujući studente sa kompanijama u BIH i regionu JobFair '11Iskoristi svoju šansuaktivno pomaže u sprječavanju  odlaska mladih iz zemlje i direktno doprinosi smanjenju nezaposlenosti među mladima.