Facebook lajka Twitter

Facebook lajka Twitter

Gigant socijalnih mreža, Facebook uskoro će uvesti mogućnost svojim korisnicima da update svog statusa mogu proslijediti na Twitter-u iz samog okruženja Facebook-u.

Prema pisanju ZDNet-a, korisnici Facebook-a će imati mogučnost da svoj status automatski pretvore u tweet na svoj povezani Twitter nalog   Ova mogućnost je već duže vrijeme prisutna za Facebook Page olakšavajući social media menadžerima da upute poruke svojim fanovima jednostavnim klikom sa jednog mjesta.

Kompanija će ovu mogućnost lansirati za "obične" korisnike kao dio Subscription service usluge koja korisnicima pruža mogućnost da prate nekoga koga nemaju na svojoj listi prijatelja. Detaljni opis mehanizma se može pročitati ovdje.

U prošlosti je postojalo nekoliko rješenja drugih proizvođača koji su omogućavali postavljanje sadržaja na više platformi, međutim Facebook je tu mogućnost jednostavno blokirao. Sada kada se suočava sa opasnom konkurencijom, Google +, kompanija je konačno odlučila promijeniti politiku vezano za sadržaj na Facebook-u.