HTC uskoro predstavlja Windows telefone

HTC uskoro predstavlja Windows telefone

Kompanija HTC zakazala je za 1. septembar u Londonu konferenciju za novinare. Špekuliše se da se radi o Windows HTC novitetima.

HTC, proizvođač smartphone-a će 1 septembra lansirati dva Windows pametna telefona  sa Mango-om, prvim velikim paketom zakrpa i korekcija za Windows phone 7 operativni sistem.  Iz HTC-a su odbili komentarisati ovu izjavu sa rečenicom"da ne komentarišu špekulacije i nagađanja neobjavljenih proizvoda".

Glasine vezane za Mango su se vezale za datum 1 septembar tako da i ova najava konferencije ima smisla. Mango će pružiti više od 500 novih mogućnosti uključujući kompletnu integraciju sa socijalnim medijima,  Xbox Live poboljšanja, Bing indoor maps,  Internet Explorer 9 ...

Prema BGR-u, HTC će predstaviti pametni telefon Eternity sa 3.7 inchnim ekranom  i HTC Omega sa masivnim 4.5 inchnim ekranom. Sa Mangom se teži privući korisnike na Windows mobile te u određenoj mjeri potisnuti konkurenciju u vidu Android i iOS sistema. Trenutno Windows phone baš i ne stoji najbolje sa samo 1.7 miliona uređaja prodanih u cijelom svijetu.

Također, za Windows phone i Mango bi mogli stići svjetliji dani ove jeseni zbog dva događaja: Google - Motorola kombinacije i HP-ove odluke od prethodne sedmice da prestaju sa razvojem i proizvodnjom hardware-a za webOS što je uzrokovalo da skoro 1000 razvojnih inženjera potraže spas u vodama Windows phone-a.

Šta mislite da li Windows phone zaista ima svijetlu budućnost pored Androida i iOS-a?