Lenovo IdeaPad A1 – jeftini Android tablet za samo 199$

Lenovo IdeaPad A1 – jeftini Android tablet za samo 199$

Čini se kako Amazon Kindle Fire neće biti jedini tablet uređaj čija će cijena biti niža od 200 američkih dolara. Iz Lenova dolazi zanimljiv IdeaPad A1 tablet koji radi na Android operativnom sustavu, a najveća mu je prednost privlačna cijena.

Lenovo IdeaPad A1 ima 7 inčni multitouch ekran rezolucije 1024x600. Radi na Android 2.3 Gingerbread operativnom sistemu, ima jednojezgreni Cortex A8 procesor, podržava Wi-Fi, Bluetooth, te ima dvije kamere - stražnja od 5MP i prednja od 2MP. Iako je ovo jeftini model, ugrađen je GPS prijemnik koji radi bez korištenja internetske veze (kao npr. A-GPS). Isto tako, imate direktan pristup na Android Market, za razliku od sličnih "jeftinih" tableta koji to nemaju.

Za 199$ dobit ćete i 2GB prostora za pohranu podataka (standardno je 8GB), a ako platite 249$ dobit ćete verziju s 16GB. Osnovni model je crne boje, a onaj skuplji dolazi i u bijeloj, ružičastoj i plavoj boji. Naravno, prostor za pohranu podataka može se proširiti preko SD ulaza, a tu je i mini USB ulaz. Tanak je samo 1,2 centimetra, težak samo 0,45 kilograma, dok će baterija izdržati do 7 sati rada. Imamo podatak kako će se Lenovo IdeaPad A1 na američkom tržištu pojaviti 27. oktobra, odnosno 18 dana prije Amazonovog Kindle Fire tableta. --- SEEbiz.net