Na Google Plus uskoro stižu i igre

Na Google Plus uskoro stižu i igre

Sve popularnija društvena mreža Google+ svojim korisnicima omogućila je da igraju igre, a uveli su i planetarno popularnu igru Angry Birds.

Google+ opasno prijeti najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu - Facebooku. Svojim korisnicima, kojih ima više od 10 miliona, omogućili su da vrijeme potroše igrajući neke zanimljive igre. "Želimo da igranje online igri bude zanimljivo koliko i igra u stvarnom životu", kazao je Vic Gundotra, viši potpredsjednik Googleovog inžinjerskog odjeljenja. On je poručio korisnicima da je stranica za igre spremna. Osim Angry Birds korisnici mogu igrati Bejeweled Blitz, Zynga Poker i Dragon Age Legends. U budućnosti se očekuje još više igara. Inače, samo nekoliko sati nakon što je Google+ dodao igre, Facebook je uveo niz novih mogućnosti za online igru s prijateljima, objavio je AFP. Kako je Jared Morgenstern iz nadležnog Facebookovog odjela objavio na blogu te društvene mreže, korisnici od sada mogu vidjeti koje igre vole njihovi prijatelji, te postignuća na igrama, a preko prijatelja mogu tražiti i nove zanimljive igre. Također, Facebook je povećao veličinu zaslona igara i prilagodio postavke označavanja igara.

Ostaje da se vidi da li će najbrže rastuća društvena mreža Google+ uspjeti ozbiljno zaprijetiti megapopularnom Facebooku koji broji preko 750 miliona članova.

---

Reference: SA-X