Niste impresionirani Wikipediom? Pogledajte ovo!

Niste impresionirani Wikipediom? Pogledajte ovo!

Znamo da je Wikipedia organizam koji nikada ne miruje i da stalno dobiva nove nadopune, stalno se uređuje, piše i briše, ali ono što joj je nedostajalo je - vizualizacija.

Wikistream nam omogućava da sada možemo tačno vidjeti što se na Wikipediji događa u realnom vremenu. Pozadinska slika na stranici se nasumice izmjenjuje te stream ponekad ide tako brzo da jedva možete pratiti što se događa.Zapravo, usudili bismo se reći da ne možete imati niti približnu ideju o količini sadržaja na Wikipediji i aktivnostima korisnika dok ne vidite ovo. Sve vrste tema koje možete zamisliti imaju ljude koji o njima brinu, dodaju nove sadržaje, uklanjaju zastarjele i to svake sekunde netko čini na ovoj online enciklopediji. Ako ne želite gledati globalni stream aktivnosti na Wikipediji, Wikistream vam omogućava da izaberete koju državu želite pratiti te će vam pomoći u odabiru tipa informacija koje želite pratiti u stvarnom vremenu.  Primjerice, možete pratiti protok samo svih novih članaka koji se dodaju na Wikipediju bez ažuriranja, izmjena ili konverzacija.
Ako vam je stream prebrz ili želite doći na određenu stranicu, samo kliknite svoju "P" tipku na tastaturi i cijeli stream će se zaustaviti. Za ponovno pokretanja ponovno pritisnite tipku "P".
Evo kako autori ovog projekta objašnjavaju:  "Nadam se da Wikistream daje naslutiti koliko je aktivna zajednica oko Wikipedije. Wikistream je stvoren da pomogne prepoznati nivo uključenosti ljudi širom svijeta, koji su aktivno sudjelovali u tome da Wikipedia postane nevjerojatni resurs kao što i jest."Važnost Wikipedije često se zaboravlja. U mnogim slučajevima ova besplatna, svima dostupna online enciklopedija zamijenila je fizičke enciklopedije. Sjetite se kad ste koristili enciklopedije u formi knjiga i kada ste morali obilaziti knjižare i biblioteke kako biste saznali nešto više o temi koja vas zanima? Pogledajte ovaj stream na nekoliko sekundi i zapitajte se biste li se željeli vratiti na to. Vjerojatno ne.
---