Novosti u Hotmailu

Novosti u Hotmailu

U trci za vrh ponude usluga besplatne elektronske pošte, Microsoft je dodao pet novih funkcionalnosti u svoj klijent, približivši se tako najvećem oponentu, GMailu.

Kako tvrdi Microsoft u svojoj objavi za medije, istraživanja su pokazala da čak polovinu e-pošte koju korisnik dnevno primi u svoj inbox čine newsletteri i ponude za kupovinu. Sljedećih 17 posto otpada na obavijesti s društvenih mreža, devet posto na grupne i ostale obavijesti, šest posto čine kuponi s popustima, a dva posto spam te isto toliko preostale pošte. Tek 14 posto zaprimljene pošte čine osobni mailovi.

Microsoft je u cilju poboljšanja korisničkog iskustva uveo novosti u klijent za internet preglednike. Posebno automatsko označavanje obavijesti s društvenih mreža, poruka koje sadrže attachmente (poput Office dokumenata, fotografija i sl.) ili raznih potvrda, Hotmail će sada uredno prepoznati i newslettere te ih svrstati u posebnu kategoriju radi olakšanog pretraživanja. Ako poneki newsletter ne želite i jednom zatražite prekid slanja, Hotmail može i samostalno, posve automatski biti uporan sa zahtjevima za prekidom slanja (ponekad ih je potrebno nekoliko desetaka) i maltretirati pošiljaoca dok ne odustanu, bez dodatnih akcija korisnika.

Organiziranje i čišćenje sandučića sada je znatno jednostavnije i "pametnije", a  brisanje starih poruka je osjetno bolje iskustvo s opcijom "ljepljivih (sticky) poruka". Pristigle poruke je sada moguće odvajati po autorima u posebne foldere, a sve je pojednostavljeno pametnom upotrebom drag & drop mogućnosti.

---

bug.hr