Počinje Web Fest 2011

Počinje Web Fest 2011

Regionalni internet festival Web Fest.ME počeo je 1. septembra prijavljivanjem sajtova/projekata za takmičarski dio, a prvi put obuhvata i konferenciju koja će okupiti neke od najznačajnijih ličnosti u oblasti web tehnologija u regionu i svijetu. Konferencija se održava 22. i 23. septembra u Budvi.

Web Fest.ME posvećen je promociji internet sadržaja i kvaliteta radova na globalnoj digitalnoj mreži, nastalih u regionu. Festival je sačinjen od dva ključna dijela - takmičenja za najbolji Web sajt/Web projekat, i konferencije, koja će biti jedna od najznačajnijih u regionu. Organizatori festivala su: DoMEn, agent registracije ME domena; HUGE Media, digitalna marketinška agencija; ICON Creative, kreativni studio i AGENA, informatička kompanija.

Web Fest ove godine prvi put obuhvata i konferenciju, najavljenu kao  jedan od najvažnijih događaja u oblasti interneta u regionu koji će predstaviti kao govornike, između ostalih, i osnivača WordPress-Meta Mulenvega (petog najmoćnijeg čovjeka globalne mreže, prema mišljenju Business Insider magazina). Mulenveg prvi put gostuje u regionu, što će biti jedinstvena prilika da se upozna neko ko je oblikovao način na koji se bloguje i razmišlja u svijetu digitalne komunikacije. Među govornicima će biti i osnivač servisa About.me Toni Konrad, član žirija konferencije TechCrunch i investitor iz Silicijumske doline, a najavljeni su i potpredsednik GoDaddy-a Jong Li, kao i mnoge druge ključne ličnosti iz ove branše.

Takmičarski dio Web Festa je počeo 1. septembra otvaranjem mogućnosti za prijavljivanje sajtova i web projekata iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. U želji da promoviše internet scenu u široj javnosti i istakne kvalitetne projekte, takmičenje za najuspješnije i najkvalitetnije regionalne web projekte/web sajtove pokrenuto je prije četiri godine. Svi zainteresovani će moći da prijave sajtove/projekte do 10. oktobra, dok će glasanje trajati od 15. oktobra do 5. novembra. Takmičenje za najbolji web sajt/projekat, biće održano na sajtovima nadlanu.com, uz čiju je kompletnu tehničku podršku i realizovana glasačka platforma, kao i na zvaničnom festivalskom sajtu webfest.me. Zainteresovani će moći da prijave sajtove za koje smatraju da su najbolji u određenoj kategoriji, a svi će biti u konkurenciji za Gran prix festivala koji će dodijeliti javnost, glasanjem. Svečana ceremonija zatvaranja, tokom koje će biti dodeljene Web Fest statue i proglašeni pobjednici, biće održana 17. novembra u Beogradu.

Web Fest konferenciju možete uživo pratiti ovdje.

Reference: designed.rs , webfest.me, nadlanu.com