Traži se inženjer za rad na Windowsima Blue

Traži se inženjer za rad na Windowsima Blue

Raspisano novo radno mjesto potvrđuje razvoj novih Windowsa s oznakom Blue.

Ako smo do sada još uvijek bili pomalo skeptični u vezi glasina i informacija o novim Microsoftovim Windowsima Blue za desktop računare i mobilne uređaje, ova vijest bi nas trebala uvjeriti da se u Redmondu doista nešto kuha.

Prema postu na Microsoftovom "oglasniku" novih poslova, traži se osoba na radnom mjestu SDET-a (software development engineer in test), te se navodi kako je "Core Experience" tim u Windows Sustained Engineering (WinSE) timu uključen na radu na poboljšanjima Start ekrana, sistema za menadžment i personalizaciju. Navodi se kako će Windows Blue "razviti i poboljšati" te komponente operativnog sistema.

Prema dosadašnjim informacijama, Blue je kodno ime novog operativnog sistema i "servisnog paketa" iz Microsofta, te će biti dostupan kao nadogradnja Windowsa 8, Windows Servera 2012, Windows Phonea 8, kao i Windows servisa poput Hotmaila i SkyDrivea. Glasine također tvrde da će se Windows Blue i Windows Phone Blue pojaviti u ljeto 2013.

Microsoftovi dužnosnici i dalje ne žele komentarisati Blue, ali očito je da ta verzija Windowsa neće predstavljati novi OS tipa Windowsa 9, već nadogradnju koja će Windowsima 8 dati novi izgled, unaprijeđene performanse i mogućnost biranja drugačijeg interfacea od Modern UI-a, no nije jasno koliko će duboko Microsoft ići u te "građevinske radove".

---

vidi.hr