Konkurs za Slobodnu zonu Junior

Konkurs za Slobodnu zonu Junior

Filmski festival Slobodna zona iz Beograda i Fade in produkcija iz Zagreba pozvali su srednjoškolce iz regiona da do 15. novembra pošalju ideje za dokumentarni film i učestvuju na filmskom kampu "Slobodna zona Junior".

Konkurs, namijenjen učenicima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova, počinje 1. oktobra, a autori 12 najzanimljvijih priča biće polaznici kampa. "Kamp je podijeljen u dva dijela - prvi će od 9. do 23. januara biti održan na Paliću, a drugi za vrijeme proljetnog raspusta sljedeće godine," rekla je direktorica projekta Maja Čečen.

Prema njenim riječima, po završetku kampa troje najuspješnijih polaznika imaće priliku da snime svoje prve dokumentarne filmove. Mentor kampa Rajko Petrović je rekao da će polaznici učiti o pisanju scenarija, režiji, kameri, montaži, snimanju i dizajnu zvuka.

On je dodao da su prvi put ove godine u kamp pozvani učenici iz regiona.  Ideje za film i osnovne podatke srednjoškolci mogu poslati elektronskom poštom na adresu srednjeskole@freezonebelgrade.org ili poštom na adresu Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, Beograd.

---

Referenca: b92.net