Počela izgradnja najvišeg nebodera Pekinga

Počela izgradnja najvišeg nebodera Pekinga

Velika ceremonija u centralnom poslovnom okrugu u Pekingu obilježila je početak rada na najvišem tornju glavnog grada Kine. Gradnja će trajati 5 godina. China Zun, kako je nazvan budući najviši toranj Kine, imat će 108 spratova i visinu od 510 metara.

China “zun” dobio je ime od starokineskih brodova koji prevoze vino. Iako će prvenstveno biti smještaj za brojne urede i poduzetništva, služit će i kao turistička casino online atrakcija. “Vrh tornja bit će platforma za razgledanje grada i pružat će odličan pogled na poslovni okrug Pekinga,” izjavio je glasnogovornik CITIC Group-a, firme koja radi na izgradnji tornja.

China Zun toranj bit će daleko najveći neboder u Pekingu. Trenutno najveća zgrada je Kineski svjetski financijski centar s visinom od “samo” 330 m.

Posljednje, ali ne i najmanje važno jeste to da China zun želi “da učini kineske nebodere ekološki prihvatljivijima”, kako navodi CITIC Group. Već od samog početka gradnje ovog nebodera, pravit će se ekološki prihvatljivija struktura koja će koristiti najmoderniju tehnologiju štednje energije.

CITIC Group vjeruje da su neboderi koji obilježavaju gradove, kao što će to biti China Zun u Pekingu, idealan način da se potakne učinkovita i neštetna potrošnja energije u budućim dizajnima zgrada.

Na slikama možete vidjeti kako bi trebao izgledati ovaj neboder kada njegova izgradnja bude dovršena.

zp8497586rq